fredag 3. august 2012

Alle skriver jo så flotte blogger, så tenkte jeg, at hvorfor skulle ikke jeg kunne blogge? Vi har ingen stor mål eller meritter, men noen vil kanskje syntes det er artig å følge et amatør team også:-) Derfor navnet "Team Amateur".

Her er meg!Jeg har hatt hund siden jeg sto til konfirmasjon, da kjøpte jeg min først tur-venn, en Tervueren. Vi fulgte hverandre i 11 år, og vi hadde ivrig dressur i ungdommen. Til og med en utstilling ble det! Og siden det da nesten ikke fantes utgaver av denne rasen, fikk vi BIR! Men dette var ikke noe for oss. Jeg blir nærvøs bare jeg går inn på en hundeutstilling, det klippes og fønes, og trekkes og strekkes. Nei, jeg vil ut jeg, på tur! Det gikk tre år fra min første hund, Blondie, gikk bort til det ble anskaffet en ny hund. Denne gangen felles med mor og far. Den var fin, roper mamma, da vi kjører forbi en Toller. Joda, helt enig! Så vi gjør litt research og ender opp med å kjøpe oss en Toller. En hannhund, stri som bare rakkern! To ganger ingte jeg oppdretter og spurte om vi hadde fått den mest dominante valpen i kullet:-| Neida, sa damen, pleier å være sånn, det går over! Joda, det gikk nå over sånn rundt 1,5 år. Zidane heter han, og bor i dag sammen med min mor. De er i grunn ganske like, sånn bortsett fra at mamma ikke vokter hele gata på samme måte som han:-D

Jeg flyttet fra Larvik til Svelvik inn sammen med det som nå er min mann, Morten.
Morten


Og etterhvert kom jo savnet etter en firbeint turvenn igjen. På Finn dukket et nydelig kull på seks tisper opp. Alaska Husky; mor AH og far SH. Så spennende tenkte jeg, har alltid ønsket meg en slik type hund. Tåler vinter og kulde godt, kan bære kløv, og kan trekke sykkel og ski. Morten som er en ivrig kiter, er jo stor pådriver for at jeg til stadighet ligger godt påkledd på et reinsdyrskinn midt på Hardangervidda i -10 til -15 og 10 s/m vind!! Med telelinsa godt mellom vottene:-) Så om vi skulle ha hund, så måtte den tåle samme behandling!

Da ble ikke turen lang ned til Langesund for å "titte litt" på Teddia sine valper. Og derfra var turen ENDA kortere til at valpen ble med hjem neste gang vi var på besøk! Navnet var enkelt; skulle Morten henge etter sin Cabrinha-kite, så ville jeg henge etter min Cabrinha-hund!

Dermed var det gjort. Det tok ikke lange tiden før jeg oppdaget hvilket vidunderlig vesen dette var. Det var som å få hund for aller første gang! En personlighet og en nærhet jeg aldri tidligere hadde opplevd med mine andre hunder. Jeg var forelsket! Morten var også forelsket, men han hadde nok aldri tenkt på at et "ekteskap" med hund, ikke nødvendigvis trengte å være monogamt(¨,)

Men det skulle bli mye jobb å øke 1-spannet til 2-spannet. Først flere måneder overbevisning av mann, og så leting etter den perfekte vennen til Cabrinha, som også kunne gi oss/meg det som var ønsket av da å ha to hunder. Det har vært prøving og feiling, og noe av resultat er at vi har havnet opp med en bonus-hund, Tili, som har pensjonert seg selv. Hun er et så nydelig ti år gammelt vesen, at vi nå ikke har hjerte til noe annet enn å la henne vandre rundt i hagen og her hjemme:-)

Tili


Men sist høst kjøpte vi Føyke, og det har vært knall bra! Hun og Cabrinha er blitt bestiser, og hun er utrolig ivrig og arbeidsom i selen.


Føyke


Nå før sommeren hentet jeg ytterligere to karer fra Kari Solvang Hope. Denne gangen ble det to SH-hanner, og etter en måned her hjemme, har vi virkelig fått god kontakt. Bronco er 8-9 år gammel og vært leder i spannet til Kari. Han er en skikkelig god-gutt. Rolig og dempet lynne, og elsker kos! Sirius er fire år og veldig livlig, elsker å susse!

Sirius

Bronco


Så nå ser vi frem til kaldere vær, der vi kan få dette lille amateur-teamet til å funke, og bli klare for hvite dager på Hardangervidda 2013!

Det vil bli trening med ATV på grusveiene ved Mykle på høsten, og testing av hvilke hunder som skal gå hvor, og hvordan det hele funker best. Vi gleder oss:-D

ATV


2 kommentarer:

 1. Gleder meg til å følge "Team Amateur".
  Kjekt å se at Teddias valp har fått et godt liv sammen med mange andre likesinnede.
  Den som har lyst til å titte på Cabrinha sin fødsel og start på livet kan se innom bloggen: http://alaskahuskyvalper.blogspot.no .

  SvarSlett
  Svar
  1. Og er vi heldige, så blir kanskje Teddia bestemor i høst:-)

   Slett